Coaching voor vliegers die specifiek in de aanloop naar en tijdens een simsessie bovenmatige stress ervaren.
Met de opgedane ervaring in het coachen van verkeersvliegers is bij ons de trend zichtbaar geworden dat opvallend veel vliegers stress ervaren zodra een simulatorsessie op de indeling verschijnt. De meeste vliegers kennen wel het gevoel van een vorm van spanning voorafgaand aan een simsessie, vooral als het om een check gaat. Deze spanning is logisch en gezond, iedereen wil graag een goede prestatie neerzetten. Veel vliegers kunnen met deze stress prima overweg en/of hebben er geen last van. Maar bij sommige vliegers wordt de spanning bovenmatig en oncomfortabel, zij hebben daar wél last van. Ook vinden zij het lastig om dit bespreekbaar te maken, waardoor men er mee blijft lopen.
Waarom is coaching bij simulatorstress nuttig?
Bij vliegers die hier last van hebben neemt de stress toe naarmate de simsessie dichterbij komt en duurt soms voort tot tijdens de sessie zelf. De impact ervan wisselt sterk per individu, alsook de gevolgen voor de performance van vliegers. Coaching kan nuttig zijn aangezien deze stress bij de betreffende vliegers in ieder geval een paar keer per jaar ongemak geeft. In het slechtste geval geeft de stress aanleiding tot verminderde- en soms zelfs underperformance, waardoor de stress zichzelf in de toekomst kan versterken. Ook Training Managers bij verschillende nederlandse luchtvaartmaatschappijen nemen in toenemende mate het initiatief om vliegers te laten begeleiden door een coach.
Werkwijze
Deze coaching richt zich op de stressbronnen en hoe daarmee om te gaan waardoor de negatieve impact sterk vermindert of zelfs verdwijnt.
De Aviator Coach gaat primair uit van de krachtbronnen die iedereen in zich heeft. Geen Crew Resource Management maar Personal Resource Management. Daarnaast is de Aviator Coach zélf een vlieger en daardoor goed in staat zich in te leven in situaties waar vliegers in terecht kunnen komen.
Ook de privé-omgeving kan een rol spelen. Het beoogde resultaat is dat jij als vlieger vol vertrouwen en zonder al te veel spanning de simulator in gaat! De coaching kan zowel in person als online uitgevoerd worden.
Coaching bij simulatorstress voor vliegers kan helpen ervoor te zorgen dat zij optimaal presteren in de simulator. Steeds vaker faciliteert de werkgever daarom deze coaching.
Hoe weet ik dat het iets voor mij kan zijn?
Met de knop "Checklist opvragen" ontvang je per e-mail een vragenlijst waarmee je kunt toetsen of je baat zou kunnen hebben bij het starten van een traject voor coaching.
Het aanvragen van een intake-gesprek en/of start van een coachingstraject kan op twee manieren:
1. Via de knop “aanvraag individueel”.
2. Ook kun je je aanmelden (anoniem) via de maatschappijen die dit in samenwerking met Aviator Coaching faciliteren (Binnenkort beschikbaar).
Kosten
Het tarief voor coaching is €105,- ex. BTW per uur, plus evt. reis- en accommodatiekosten.
Indien de coaching vanuit de werkgever gefaciliteerd wordt, zijn hier voor de cliënt geen kosten aan verbonden.